vineri, 27 februarie 2009

Meciuri interesante în acest week-end în Europa

Sâmbătă şi duminică sunt programate câteva jocuri interesante în campionatele Europei. Aşa cum v-am obişnuit iată o scurtă prezentare a acestora:
Partizan Belgrad - Steaua Roşie Belgrad, sâmbătă, ora 16.15
Liderul Partizan Belgrad primeşte vizita celei mai titrate echipe din Serbia, Steaua Roşie. Se anunţă un meci interesant, stadionul "Partizan" cu cele 30.000 de locuri ale sale urmând a fi arhiplin. Partida, contând pentru prima etapăa returului, a fost amânată, ea fiind programată iniţial în urmă cu o săptămână. Din păcate, la ora meciului, se anunţă ploaie şi numai 6 grade.
Borussia Dortmund - Hoffenheim, sâmbătă, ora 16.30
Un meci extrem de interesant la Dortmund, unde vine liderul de până mai ieri din Bundesliga, revelaţia Hoffenheim. Chiar dacă gazdele nu mai au statutul de altă dată, aflându-se doar pe locul 8, totuşi, este de aşteptat ca orgoliul lor să nu accepte un rezultat nefavorabil, din această încleştare putând rezulta un meci frumos. Partida va fi arbitrată de Herbert Fandel, un arbitru aflast în ultimul an de activitate pentru că a ajuns la vârsta de 45 de ani şi care este din anul 1998 pe lista FIFA. La ora jocului, la Dortmund sunt condiţii de ploaie şi o temperatură de 8 grade.
Eintracht Frankfurt - Schalke '04 Gelsenkirchen, sâmbătă, ora 16.30
Chiar dacă este o confruntare între locurile 12 şi 9, totuşi sunt două dintre cele mai titrate echipe ale Germaniei, care pot oferi un joc spectaculos, chiar şi în condiţiile în care impresionanta arenă "Commerzbank", cu cele 52.300 locuri, nu va fi plină. Partida va fi arbitrată de Florian Meyer, un arbitru de 41 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2002. La Frankfurt se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de 10 grade.
FC Porto - Sporting Lisabona, sâmbătă, ora 21.30
Derby-ul Portugaliei se va disputa pe "Estadio Dragao", iar singurul român care ar fi putut să evolueze în acest joc, Săpunaru, este accidentat şi va rata acest derby. Se întâlnesc ocupantele locurilor 1 şi 3, într-o partidă care va fi arbitrată de Joao Ferreira, un arbitru de 42 de ani, aflat din anul 2003 pe lista FIFA. La Porto sunt prognozate 11 grade, dar sunt condiţii de ploaie.
Espanyol Barcelona - Real Madrid, sâmbătă, ora 23.00
Pe stadionul "Montjuic" din capitala Catalaniei vine celebra Real Madrid. Chiar dacă gazdele ocupă numai locul 19, ele vin după surpriza pe care au oferit-o învingând concitadina aflată pe primul loc, CF Barcelona. Real Madrid ocupă locul secund şi vine pe "Montjuic" după succesul zdrobitor din campionat, 6-1 cu Sevilla, urmat de duşul rece din Champions League, 0-1 cu Liverpool. Partida va fi arbitrată de experimentatul Manuel Mejuto Ganzalez, un arbitru de 44 de ani, aflat din anul 1999 pe lista FIFA. La Barcelona, la ora jocului, cerul va fi parţial noros, iar temepratura va fi de 15 grade.
Sampdoria - AC Milan, duminică, ora 16.00
Un meci al orgoliilor rănite, ambele formaţii venind după eliminări ruşinoase din Cupa UEFA, acolo unde aveau prima şansă. Milanul a fost eliminat de Werder Bremen, în vreme ce genovezii de mai puţin cunoscuta formaţie Metalist Harkov, din Ucraina. În Serie A, cele două formaţii ocupă locurile 14 şi 3, iar fanii vor accepta cu mare greutate un alt eşec, aşa încât se anunţă un joc disputat. Partida va fi arbitrată de Gianluca Rocchi, un arbitru de 36 de ani, aflat pe lista FIFA de anul trecut. La Genova sunt condiţii de ploaie şi o temperatură în jur de 14 grade.
Manchester United - Tottenham Hotspur, duminică, ora 17.00
Singura partidă din acest week-end, din cele prezentate, care nu contează pentru campionat. Este finala Cupei Ligii sau Cupei Carling şi se va disputa pe "New Wembley" din Londra. Onoarea arbitrării acestui joc a revenit unui arbitru care nu se află pe lista FIFA, este vorba de Cris Foy, de 46 de ani, din St. Helens, Lancashire. La ora jocului sunt preconizate 12 grade şi un cer acoperit de nori.
Werder Bremen - Bayern Munchen, duminică, ora 18.00
Se confruntă echipele aflate pe locurile 11 şi 4 în Bundesliga, dar ambele vin după partide strălucitoare în Europa - Wrder a eliminat pe AC Milan în Cupa UEFA, iar Bayern a umulit pe Sporting Lisabona, chiar în fiefula ecsteia, cu 5-0, asigurându-şi practic calificarea în sferturile Champions League. Jocul de pe "Waserstadion" va fi arbitrat de Manuel Grafe, un arbitru de 36 de ani, aflat din anul 2007 pe lista FIFA. La Bremen se anunţă 11 grade şi un cer noros.
Atletico Madrid - CF Barcelona, duminică, ora 18.00
Pe "Vicente Calderon" vine liderul campionatului spaniol. Chiar dacă gazdele nu ocupă decât locul 7, orgoliile dintre echipele din Madrid şi barcelona sunt binecunoscute şi nu au nici o legătură cu locul ocupat în clasament la un anumit moment dat. Partida va fi arbitrată de Bernardino Gonzalez Vasquez, un arbitru care nu se află pe lista FIFA. La Madrid se prognozează 13 grade şi vor fi condiţii de ploaie.
Olympiakos Pireu - Panathinaikos Atena, duminică, ora 18.30
Două dintre cele mai titrate echipe ale Greciei se întâlnesc pe stadinul "Karaiskaki" într-un adevărat derby între locuriel 1 şi 2. Gazdele vin după eliminarea din Cupa UEFA, în faţa francezilor de la St. Etienne, în vreme ce atenienii vin după egalul de la Villareal, care le dă mari speranţe de calificare în sferturile Champions League. Condiţiile meteo sunt favorabile fotbalului, un cer aproape senin şi o temperatură de 16 grade.
Internazionale Milano - AS Roma, duminică, ora 21.30
Meciul de pe "San Siro" va avea o încărcătură aparte pentru Cristi Chivu, care-şi va reîntâlni foştii coechipieri. Este o întâlnire între locurile 1 şi 6 din serie A, iar milanezii par favoriţi, însă, nici romanii nu vor să plece cu mâna goală din capitala Lombardiei. Partida va fi arbitrată de Nicola Rizzoli, un arbitru de 38 de ani, aflat din anul 2007 pe lista FIFA. La Milano vor fi condiţii de ploaie şi o temperatură de 7 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu