duminică, 15 februarie 2009

Rio de Janeiro - "Maracana"

Mi-am propus ca de astăzi să prezint în fiecare zi un stadion - mai mult sau mai puţin celebru - şi localitatea în care se află acesta. Iar cum inima oricărui microbist vibrează în mod aparte la auzul numelui magic "Maracana", m-am decis să încep acest capitol cu "Maracana" din Rio de Jneiro.
Estadio Jornalista Mario Filho "Maracana"
Inaugurat în anul 1950, pentru turneul final al Campionatului Mondial pe care Brazilia l-a găzduit în acel an, "Maracana" a intrat imediat în istorie aici având loc celebra finală a acelui turneu mondial, dintre Brazilia şi Uruguay, la care au asistat 200.000 de spectatori, record absolut, care nici nu ar mai putea fi egalat în zilele noastre din cauza măsurilor de securitate impuse de organismele mondiale ale fotbalului. Capacitatea actuală a stadionului, cu locuri exclusiv pe scaune este 92.000 de locuri. Iniţial, acest stadion s-a numit simplu "Municipal", abia în 1964 fiind botezat "Journalista Mario Filho", dar toată lumea de pe Glob îl cunoaşte sub titulatura sa celebră de "Maracana".
Rio de Janeiro
În limba portugheză, vorbită în Brazilia, Rio de Janeiro înseamnă râu de ianuarie. Golful în care este situat oraşul a fost descoperit în ianuarie 1502 de exploratorul portughez Gaspar de Lemos. Oraşul a fost fondat la 1 martie 1565 în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei. Astăzi, Rio de Janeiro este al doilea oraş al Braziliei, cu o populaţie de aproape 13 milioane locuitori (zona metropolitană). Rio de Janeiro este faimos pentru plajele sale celebre - Copacabana şi Ipanema - de-a lungul cărora sunt aliniate numeroase hoteluri, pentru imensa statuie a lui Isus Hristos Mântuitorul de pe muntele Corcovado, pentru carnavalul său anual, dar şi pentru stadionul "Maracana".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu