marți, 31 martie 2009

Revenire la bătaia de la Albeşti!

După cum am promis revin cu amănunte de la partida de la Albeşti, în urma căruia a apărut un nou incident pe terenurile din Prahova, un alt arbitru fin victima violenţelor de pe arene.
Partida dintre Voinţa Vadu Părului şi Intersport Plopeni a fost una destul de tensionată, ambiţia echipei gazdă - considerată a priori mai mică - fiind mare, ei încercând să fie buturuga mică, iar dorinţa lor era să răstoarne carul mare!
De aici a rezultat un joc destul de tensionat, dar care a fost bine ţinut în mână de arbitrul Răzvan Ioana. Plopenarii au deschis scorul în minutul 26, iar după numai câteva minute gazdele au înscris, dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid. În repriza secundă jocul a fost la fel de încins, gazdele egalând în minutul 83. Apoi, oaspeţii rămân în zece oameni, după eliminarea unui jucător pentru injurii adresate arbitrului. Mai mult, Voinţa Vadu Părului beneficiază de un penalty, pe care îl ratează şi aşa cum se întâmplă în fotbal, aproape imediat plopenarii înscriu. Era 2-1 pentru Intersport Plopeni şi eram deja în minutele de prelungiri. La următoarea fază, în suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor, un jucător al gazdelor îşi bruschează adversarul, care proteja mingea. Asistenul de pe partea respectivă, Ştefan Călăraşu (foto), semnalizează lovitură liberă directă în favoarea echipei în apărare. În acel moment, aproape toată echipa gazdelor, inclusiv banca lor se îndreaptă ameninţător spre Călăraşu, pe care l-au înghesuit în gard şi l-au şi lovit. Dintre toţi, Călăraşu a reuşit să-l depisteze ca principal agresor pe jucătorul gazdelor pe Viorel Filip, un jucător care fusese schimbat în minutul 76 şi se afla... în civil în incinta terenului de joc.
Arbitri i-au oprit legitimaţia jucătorului respectiv, care l-a lovit pe Călăraşu.
Joi, noul incident ar trebui să intre pe agenda Comisiei de Disciplină, alături de alte cazuri de violenţă petrecute duminică! În mod normal, Comisia ar trebui să ia măsuri drastice în toate cazurile! Are de ales... Dacă ia măsuri drastice, oricum ar fi deja cam târziu... Dacă nu şi ia din nou măsuri d-alea marca AJF Prahova - cu jucători suspendaţi pe unul sau doi ani, dar care joacă după una-două... etape - atunci, AJF si onor conducerea sa sunt complicii acestor huligani, care comit acte de violenţă pe terenurile de fotbal din "parohia" AJF Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu