vineri, 24 aprilie 2009

Meciuri interesante în acest week-end în Europa

Hoffenheim - Hertha Berlin, vineri, ora 21.30
Un meci interesant din Bundesliga, în care se întâlnesc echipele clasate pe locurile 8 şi 5. La berlinezi este anunşat printre titulari şi Max Nicu. Gazdele au cochetat cu primele poziţii, în vreme ce oaspeţii rămân o formaţie de renume. Partida va fi arbitrată de Wolfgang Stark, un arbitru de 40 de ani, din anul 1999 pe lista FIFA, nominalizat pentru Mondialele din Africa de Sud de anul viitor. Condiţiile de joc par bune - cer parţial noros şi o temperatură de 14 grade.
Olympique Lyon - Paris St. Germain, vineri, ora 21.30
Un derby din Ligue 1, în care chiar dacă se întâlnesc formaţiile de pe locurile 2 şi 6, ambele au şanse chiar la titlu. Partida de pe "Stade Gerlain" va fi arbitrată de Bertrand Layec, un arbitru de 44 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2002. La Lyon, la ora jocului, se anunţă cer senin şi o temperatură de 14 grade.
Bayern Munchen - Schalke 04 Gelsenkirchen, sâmbătă, ora 16.30
O partidă de mare atractivitate se anunţă pe "Allianz Arena", mai ales că Bayern trebuie să demonstreze din nou, în faţa propriilor suporteri, că este formaţia cea mai titrată din Germania. Se vor afla faţă în faţă echipele clasate pe locurile 2 şi 6, existând premizele unui spectacol de mare calitate. Partida va fi arbitrată de Herbert Fandel, un arbitru de 45 ani, aflat în ultimul sezon, care se află pe lista FIFA din anul 1998. La MUnchen se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 22 grade.
Borussia Dortmund - Hamburger SV, sâmbătă, ora 16.30
Este unul dintre clasicele din Bundesliga, chiar dacă la acest moment cele două echipe ocupă doar locurile 7 şi 4. Totuşi, pentru ambele contează - mai ales din punct de vedere financiar - o viitoarea prezenţă în Europa League. Partida va fi arbitrată de cel mai tânăr cavaler al fluierului din Germania, Michael Kempter, de numai 26 de ani. La Dortmund se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 19 grade.
Manchester United - Tottenham Hotspur, sâmbătă, ora 19.30
Liderul incontestabil din Premier League primeşte vizita unei formaţii care a produs destul surprize în acest sezon, astfel încât elevii lui Sir Alex Ferguson îşi vor lua toate măsurile pentru a nus e face de râs tocmai pe "Old Trafford". Partida va fi arbitrată de Howard WEbb, un arbitru de 38 de ani, din anul 2005 pe lista FIFA, aflat pe lista extinsă de arbitri pentru Mondialul sud-african din vara anului viitor. La Manchester se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de aproximativ 10 grade.
Paris: Bordeaux - Vannes, sâmbătă, ora 21.50
Este finala Cupei Ligii Franţei, care se va disputa pe celebrul Stade de France St. Dennis din suburbiile capitalei Paris. Bordeaux este mare favorită, cu atât mai mult cu cât Vannes este o formaţie care activează în eşalonul secund. Această finală va fi arbitrată de Fredy Fautrel, un arbitru de 38 de ani, din anul 2008 pe lista FIFA. La Paris, se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de 13 grade.
Valencia - CF Barcelona, sâmbătă, ora 23.00
Pe "Mestalia" vine liderul din primera Division, un lider care pare favorit şi la cel mai important trofeu al cluburilor din Europa. Partida va fi arbitrată de Cesar Muniz Fernandez, un arbitru din Oviedo, în vârstă de 39 de ani, aflat din 2006 pe lista FIFA. La Valencia se anunţă un cer noros şi o temperatură de 15 grade.
Ajax Amsterdam - AZ Alkmaar, duminică, ora 15.30
Pe "Amsterdam Arena" vine noua campioană a Olandei, în faţa căreia trupa lui Marco Van Basten va trebui să spele ruşinea acelui 2-6 din etapa precedentă, înregistrat în deplasarea de la Eindhoven. Partida va fi arbitrată de Pieter Vink, un arbitru de 42 de ani, aflat din anul 2004 pe lista FIFA. La Amsterdam se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 17 grade.
FC Sevilla - Real Madrid, duminică, ora 18.00
Celebra Real Madrid vine în Andaluzia, pe arena "Ramon Sanchez Pizjuan", cea pe care Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni acum 23 de ani. Este un meci între echipele clasate pe locurile 3 şi 2, dar nici una dintre ele nu are şanse să o mai ajungă pe CF Barcelona. Partida va fi arbitrată de Alfonso Perez Burrull, un arbitru de 44 de ani, din anul 2002 pe lista FIFA şi care domiciliează în oraşul Santander. La Sevilla se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 18 grade.
Napoli - Inter Milano, duminică, ora 21.30
Liderul din campionatul Italiei vine la formaţia clasată pe locul 13, dar o formaţie care poate produce surpriza, mai ales că evoluează în faţa propriilor suporteri, unii dintre cei mai exuberanţi din peninsulă. La Inter, Mourinho l-ar putea folosi şi pe Cristi Chivu. Partida de pe stadionul "San Paolo" va fi arbitrată de cel mai titrat arbitru al Italiei, care este în lotul lărgit pentru Mondialul din Africa de Sud, este vorba de Roberto Rosetti, un arbitru de 42 de ani, aflat din anul 2002 pe lista FIFA. La Napoli sunt condiţii de ploaie, dar o temperatură de 18 grade.
Lille - Olympique Marseille, duminică, ora 22.00
Este un meci interesant în acest final nebun de campionat din Franţa Liderul al zi al clasamentului se deplasează la formaţia clasată pe locul 5. Partida va fi arbitrată de Laurent Duhamel, un arbitru de 41 de ani, aflat din anul 1999 pe lista FIFA. La Lille se anunţă un cer parţial noros şi o temepratură de 13 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu