duminică, 24 mai 2009

Bunul simţ al noii stele a tenisului feminin

Alexandra Dulgheru era înaintea turneului WTA de la Varşovia pe locul 201 în clasamentul internaţional. Iar în România, practic, o necunoscută...
După câştigarea turneului, la prima prezenţă pe tabloul principal al unui turneu WTA, Alexandra Dulgheru a surprins pe toată lumea prin ceva ce lipseşte atât de mult din spaţiul public românesc - bunul simţ. La turneul de categoria Premier, de la Varşovia, eleva lui Daniel Dobre şi-a învins toate adversarele, pentru finala câştigată obţinând un cec de 98.500 de dolari şi 470 de puncte WTA.
Imediat după câştigarea acestui turneu WTA, Alexandra Dulgheru a fost întrebată ce va face cu atâţia bani. Răspunsul a fost dezarmant şi cred că ar merita premiat: "O să-mi iau ceva drăguţ şi o să-mi scot părinţii la un restaurant în oraş"... Iar dacă cineva nu a înţeles referirea mea la bunul simţ, vă întreb câţi dintre fotbaliştii din prima ligă credeţi că şi-au invitat părinţii la restuarant în momentul în care au câştigat prima sută de mii de euro? Cred că numărul lor tinde spre zero... Pentru că ei apreciază mai mult să-şi tragă nasul şi să-şi cumpere cea mai "jmecheră" maşină şi să agaţe cele mai tari "piţipoance" pentru a avea cu ce se lăuda... Sărmani, nici măcar nu vor înţelege lecţia de bun simţ pe care le-a oferit-o (gratuit) o tânără de numai 20 de ani, Alexandra Dulgheru.
La sosirea în ţară, preşedintele FRT, Ruxandra Dragomir, i-a oferit un Premiu de Excelenţă Alexandrei Dulgheru, care, aflată la prima prezenţă pe tabloul principal al unui turneu WTA, a câştigat turneul de la Varşovia, trecând de Alona Bondarenko cu 6-7/3, 6-3, 0-6. Fostă jucătoare de top, Dragomir a aşteptat-o pe Alexandra la aeroport şi a mărturisit că speră ca pe viitor tânăra de aproape 20 de ani să puncteze cât mai multe turnee pe globul pământesc pe care i l-a dat (vezi foto - http://www.prosport.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu