marți, 26 mai 2009

Caraimanul Buşteni - CS Băneşti 7-5 (3-3, 2-2, 1-1, 4-2 la lovituri de departajare)

Ceva mai mult de două sute de spectatori, dintre care aproape jumătate din Băneşti, au fost prezenţi marţi seară la semifinala fazei judeţene a Cupei României dintre Caraimanul Buşteni şi CS Băneşti, partida disputându-se la Câmpina, pe stadionul "Rafinăriei". Până la urmă a fost un meci bun, cu numeroase goluri - 6 în 120 minute - cu răsturnări de situaţie (cele două formaţii au condus pe rând), cu eliminări (Anghel, de la Caraimanul), cu o lovitură de pedeapsă (cea din care s-a deschis scorul, transformată de Albu pentru CS Băneşti, în minutul 27), cu un arbitraj excelent (asigurat de Viorel Căunei şi asistenţii săi), cu o galerie frumoasă (cea a formaţiei CS Băneşti) şi cu numai puţin de patru bare, toate în contul buştenarilor, dintre care trei numai ale tânărului Diaconu, de departe cel mai bun jucător al meciului la mai puţin de 17 ani!
În principal din cauza căldurii, meciul a început destul de... moale. Doar Diaconu, de la Caraimanul, a zguduit barele porţii băneştenilor cu două şuturi superbe în minutele 7 şi 8. Barele nu se opriseră încă din tremuratul admirativ, atunci când o greşeală în defensiva buştenarilor se soldează cu o recuperare, iar Anghel nu are decât soluţia împiedicării adversarului, chiar şi cu preţul unui cartonaş galben. Penlaty-ul este transformat fără greşeală de Albu (foto dreapta) şi CS Băneşti conducea cu 1-0 spre bucuria fără limite a suporterilor ei. Ei bine, până la pauză, buştenarii reuşesc egalarea prin Chira, la o fază la care tribuna băneşteană a cerut ofsaid, nejustificat - şi mai trimit o dată mingea în bară, din lovitură liberă, prin acelaşi excelent Diaconu.
După sfertul de oră de odihnă, odată cu ascunderea soarelui după... meridiane, jocul devine ceva mai vioi. se joacă pe contre, extrem de intens. Echipa de la poalele Caraimanului preia conducerea prin Nuţescu, după care survine eliminaea lui Anghel. În inferioritate numerică, Buşteniul face pasul înapoi, apelând din ce în ce mai rar doar la arma contraatacului. În ciuda pasului înapoi, dominarea cvasiunanimă a băneştenilor, la care se aştepta toată lumea, nu vine. Aproape că nici nu se simte diferenţa de efectiv şi asta chiar dacă Florin Cristache - antrenorul jucător al băneştenilor - a reuşit egalarea în minutul 86, cu un şut din apropiere, la singura fază finalizată a acestuia.
Aşadar, prelungiri... Tot jucătorii din Buşteni par mai proaspeţi, iar băneştenii nu reuşesc să-şi valorifice sub nici o formă avantajul omului în plus. Şi asta chiar dacă Apostol reuşea în minutul 112 un gol care pentru mulţi părea... "de aur" (foto stânga). Nu a fost de acord Diaconu, puştiul de aproape 17 ani de la Caraimanul, care a transformat excepţional o lovitură liberă de la peste 30 metri, cu un şut bine plasat, care a atins şi pământul în faţa portarului din Băneşti... Era minutul 119 (foto dreapta). Astfel că pentru a se stabili finalista Cupei României a fost nevoie de lovituri de departajare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu