miercuri, 27 mai 2009

FC Barcelona - Manchester United, meciul anului

În această seară, de la ora 21.45, la Roma, pe "Stadio Olimpico" va avea loc finala Champions League, cel mai aşteptat meci al anului, la nivel de cluburi. Faţă în faţă se vor afla FC Barcelona şi Manchester United.
Va fi un duel nu numai între Messi şi Cristiano Ronaldo, unul dintre ei urmând a obţine cele mai probabil şi "Balonul de Aur", dar şi între două echipe încărcate de istorie. CF Barcelona este la a şasea finală de Liga Campionilor. Până acum a câştigat două (1-0 cu Sampdoria în 1992 şi 2-1 cu Arsenal în 2006) şi a pierdut trei (2-3 cu Benfica Lisabona în 1961, 0-2 după lovituri de departajare cu Steaua Bucureşti în 1986 şi 0-4 cu AC Milan în 1994). Manchester United vine la Roma pentru a patra finală de cupă continentală, câştigându-le pe toate celelalte trei în care a jucat: 4-1 cu Benfica Lisabona în 1968, 2-1 cu Bayern Munchen în 1999 şi 6-5 după lovituri de departajare cu Chelsea Londra în 2008.
Ultimul meci între cele două echipe a avut loc anul trecut, în semifinalele Champions League, atunci când britanicii au mers mai departe după 0-0 pe "Nou Camp" şi 1-0, prin golul lui Scholes, pe "Old Trafford".
Formaţiile probabile sunt:
FC Barcelona: Valdes - Puyol, Pique, Y. Toure, Keita - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry. Antrenor: Josep Guardiola.
Manchester United: Van Der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Parks, Rooney, C. Ronaldo. Antrenor: Sir Alex Ferguson.
Partida va fi arbitrată de elveţianul Massimo Busacca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu