miercuri, 13 mai 2009

Meciuri interesante în Europa, miercuri

ora 19.45: Şahtior Doneţk - Dinamo Kiev, semifinala Cupei Ucrainei
După ce s-au întâlnit în semifinalele Cupei UEFA, cele două echipe de frunte din Ucraina se întâlnesc şi în semifinala Cupei Ucrainei. La Şahtior, Mircea Lucescu se află pe bancă, iar raţ este anunţat titular, în vreme ce în lotul formaţiei Dinamo Kiev este posibil să apară alţi doi români - Cernat şi Ghioane. S-a creat multă vâlvă şi în jurul numelui arbitrului, în cele din urmă stabilindu.-se ca partida să fie arbitrată de un tânăr care nu este pe lista FIFA - Iuri Mozharovschi, din Lviv. Din punct de vedere meteorologic se anunţă un cer noros şi numai 14 grade la ora partidei.
ora 20.00: Nisa - Olympique Marseille, campionatul Franţei
La Nisa vine liderul într-un veritabil derby al Coastei de Azur. Gazdele ocupă locul 8, departe de orice griji, dar Lyon şi Bordeaux suflă puternic în ceafa liderului din Marsilia. Partida va fi arbitrată de Stephane Bre, un arbitru de 43 de ani, care s-a aflat în perioada 1998-2004 pe lista FIFA. La Nisa sunt prognozate 18 garde şi un cer parţial noros.
ora 20.00: Fenerbahce - Beşiktaş, finala Cupei Turciei
Ediţia din acest an a finalei Cupei Turciei se va disputa la Izmir, între două dintre rivalele de moarte ale Istanbului - Başiktaş şi Fenerbahce, primii fiind chiar liderul al zi al campionatului, în vreme ce Fenerbahce se află doar pe locul 5. Partida va fi arbitrată de Gezer Bunyamin. La Izmir se anunţă un cer senin şi o temperatură de 24 grade.
ora 21.00: Lazio - Sampdoria, finala Cupei Italiei
Pe "Stadio Olimpico" din Roma are loc finala Cupei Italia, lazialii părând a avea un uşor avantaj, practic, jucând pe teren propriu. Partida a fost încredinţată celui mai titrat arbitru al Italiei, aflat în lotul lărgit pentru Mondialul de anul viitor, Roberto Rosetti, un arbitru de 42 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2002. La Roma se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 24 garde.
ora 22.45: CF Barcelona - Athletic Bilbao, finala Cupei Spaniei
Ultimul act al finalei Cupei Spaniei este găzduit de stadionul "Mestalla" din Valencia, iar catalanii au în mod clar prima şansă. Partida va fi arbitrată de Luis Medina Cantalejo, un arbitru de 45 de ani, aflat din anul 2002 pe lista FIFA. La Valencia se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de 20 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu