miercuri, 24 iunie 2009

Copiii lui Hagianu s-au tăiat în cioburi, pe plajă, la Eforie

Luni, 22 iunie, Mircea Haginu a plecat cu primii 38 de copii la mare, în obişnuitul cantonament, pe care copiii lui Hagianu îl desfăşoară în fiecare vară la Eforie Sud. Toate au fost bune şi frumoase până în această dimineaţă, atunci când mai mulţi dintre aceşti copii, la antrenamentul de dimineaţă de pe plajă, s-au tăiat în mai multe cioburi de pe plajă şi s-au înţepat în cuie ruginite aruncate iresponsabil pe plajă.
Cei 38 de copii din Câmpina sunt legitimaţi la clubul de fotbal condus de antrenorul Mircea Hagianu, acesta fiind, de altfel, şi secundul echipei naţionale de fotbal feminin. În cantonamentul de pe litoral, micii fobalişti au avut parte de o surpriză neplăcută. În timp ce efectuau alergări uşoare pe plajă, copiii s-au plâns antrenorilor că s-au rănit la picioare. Sub nisipul destul de fin de pe plajă, ei au descoperit cioburi, cuie şi scoici tăioase. După cum ne-a declarat Mircea Hagianu, părinţii şi antrenorii s-au apucat să adune obiectele ascuţite din nisip şi au avut surpriza să descopere că pe plajă nu se aflau doar scoici şi cioburi, ci şi scânduri în care erau înfipte cuie ruginite. Anii trecuţi, în zona respectivă exista o scenă din lemn, care a fost demontată, dar resturile nu au fost strânse. S-a adus nisip, iar urmarea – au resimţit-o pe pielea lor copiii din Câmpina. Dar nu numai ei, ci şi turiştii prezenţi la Eforie şi care au declanşat un adevărat scandal din cauza mizeriei şi pericolului de pe plajă.
Operatorul de plajă a fost amendat pentru toate aceste probleme, după ce la faţa locului s-a deplasat o echipă de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral. În plus, situaţia de la Eforie Sud este analizată de o echipă de control detaşată de Ministerul Turismului. Antrenorul Mircea Hagianu ne-a mai precizat că toţi copiii se simt acum bine, sunt în siguranţă, tăieturile din tălpi nu sunt grave, iar la următoarele antrenamente nu se va mai descălţa nimeni.
"Este incredibil ceea ce s-a întâmplat! Nu mi-a fost dat să văd aşa ceva niciodată... Este o mizerie de nedescris, iar cei care sunt vinovaţi de această mizerie ar trebui sancţionaţi drastic... Vreau, însă, să se ştie că toţi copii sunt în siguranţă, cel mai grav rănit având doar o înţepătură în talpă cauzată de un cui ruginit. La următoarele antrenamente vor rămâne toţi copiii încălţaţi".
Mircea Hagianu urmează să se întoarcă de la Eforie Sud cu această primă serie de copii duminică seară, pentru ca luni dimineaţă să plece din nou cu cea de-a doua serie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu