sâmbătă, 18 iulie 2009

Balaj, supervizat de un membru al Comisiei de Arbitri a FIFA

Cristian Balaj (foto) a fost delegat de UEFA să arbitreze partida retur din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, din Slovenia, dintre Maribor Branik şi FC WIT Georgia. În tur, în Georgia, partida s-a terminat le egalitate, scor 0-0, ceea ce conferă prima şansă formaţiei slovene.
Cristian Balaj va fi asistat de Zoltan Szekely şi Octavian Şovre, în vreme ce tânărul Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă. În partida de la Maribor, observator de joc va fi polonezul Michael Listkiewicz, iar observator pentru arbitri cipriotul Christakis Skapoullis. Interesant este că în vreme ce observatorul pentru arbitri este, practic, un anonim, observatorul de joc este membru al Comisiei de Arbitri a FIFA. Mai mult, între iunie 1999 şi octombrie 2008, Listkiewicz (56 de ani) a fost preşedintele Federaţiei de Fotbal din Polonia. Acesta a fost un important arbitru polonez, care a condus meciuri de la Campionatele Mondiale din Italia 1990 şi Statele Unite 1994, de la Campionatul European din 1988 şi de la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.
Cristian Balaj are 38 de ani şi se află din anul 2003 pe lista FIFA, din această vară fiind promovat de forul continental în antecamera Elite Class. Ultima partidă internaţională arbitrată de Cristian Balaj a avut loc pe 18 februarie, atunci când în cadrul "16"-imilor Cupei UEFA, arbitrul băimărean a condus surpriza Sampdoria Genova - Metalist Harkov, scor 0-1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu