joi, 17 decembrie 2009

Bilanţ deosebit pentru judokanii din Câmpina şi Băneşti la Festivalul de Judo de la Bucureşti

În perioada 12-13 decembrie, la Bucureşti, a avut loc ediţia a VII-a a Festivalului de Judo, practic, cea mai importantă competiţie de judo după finalele Campionatului Naţional. La actuala ediţie au participat peste 700 de sportivi, printre care şi 9 de la secţia de judo din Băneşti a clubului Petrom Ploieşti.
Bilanţul tinerilor sportivi din Câmpina şi Băneşti antrenaţi de Marius Iordache (foto 1) a fost unul deosebit. Cei nouă tineri (foto 2) au reuşit să obţină şase medalii (una de aur, una de argint şi patru de bronz), precum şi două locuri 5.
Codruţa Lungu - locul 1, under 11 ani, categoria 26 kg
Mariana Marinescu - locul 2, under 11 ani, categoria 26 kg
Bianca Nichiţoiu - locul 3, under 11 ani, categoria 29 kg
Adina Stan - locul 3, under 11 ani, categoria 32 kg
Georgiana Tuţică - locul 3, under 11 ani, categoria 23 kg
Alin Foiţă - locul 3, under 17 ani, categoria 46 kg
Tiberiu Foiţă - locul 5, under 11 ani, categoria 30 kg
Alexandru Marinescu - locul 5, under 11 ani, categoria 27 kg
Despre participarea la această competiţie, Marius Iordache ne-a declarat: "A fost o comportare foarte bună a sportivilor noştri la această competiţie foarte importantă. Sunt mulţumit de aceste rezultate. Aş menţiona în afara medaliaţilor pe cei doi sportivi care s-au clasat pe locul 5, dar care au avut o competiţie foarte acerbă, participarea fiind de 30-32 de sportivi. Astfel, dacă în mod normal cu maxim patru meciuri poţi deveni campion, ei au avut de susţinut 5 sau chiar 7 meciuri de-abia pentru a ocupa locul al cincilea. Poate cea mai mare reuşită a fost aceea că finala categoriei 26 kg fete, under 11, s-a disputat între două sportive de la secţia noastră - Codruţa Lungu şi Mariana Marinescu, aceasta din urmă provenind de la centrul special din cartierul Slobozia. M-am bucurat că practic prin reuşitele de la această competiţie am încheiat un an foarte bun".
Cea mai bună performanţă a sportivilor de la această secţie în ultimele luni a fost prezenţa lui Vlad Iordache (foto 3), nimeni altul decât fiul antrenorului Marius Iordache, la o competiţie internaţională în Serbia, în localitatea Kikinda, unde a ocupat locul al treilea, chiar dacă a concurat accidentat.
În afara acestor performanţe, la secţia de judo care îşi desfăşoară activitatea la Băneşti sunt legitimaţi atât sportivi din Câmpina (foto 4), dar şi de la centrul pentru copii aflaţi în situaţii speciale din cartierul Slobozia (foto 5). În total, sunt câteva zeci de copii (foto 6) care practică acest sport, în afara Petrom, singurul lor sprijin venind din partea Primăriei Băneşti, condus de Petre Ion Costache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu