miercuri, 24 februarie 2010

A murit Mircea Salomir!

După o lungă suferinţă despre care v-am scris recent, fostul arbitru internaţional Mircea Salomir a încetat din viaţă la vârsta de 64 de ani.
Născut la data de 1 mai 1945, la Turda, Mircea Salomir şi-a petrecut cariera de fotbalist la Cugir, Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj, abandonând activitatea de jucător în anul 1977. S-a dedicat arbitrajului, promovând în lotul divizionar "A" în anul 1979, pentru ca, doi ani mai târziu, să dobândească ecusonul FIFA. În perioada august 1979 - decembrie 1993 a condus, printre altele, 221 de meciuri în Divizia A, situându-se din acest punct de vedere pe locul 5 în clasamentul românesc "all time". Timp de 12 ani, cât s-a aflat pe lista FIFA, a arbitrat peste 40 de jocuri internaţionale. După ce a încheiat activitatea de arbitru, a devenit observator de arbitraj atât pe plan intern, cât şi pe cel internaţional, făcând parte şi din Comisia Centrală a Arbitrilor.
Am avut onoare şi privilegiul să-l cunosc personal pe Mircea Salomir, iar decesul său lasă un gol imens nu numai în marea familie a arbitrajului, dar şi în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu