vineri, 21 mai 2010

Centralul Tom Henning Ovrebo a anunţat că se va retrage din arbitrajul internaţional. Norvegianul este dezamăgit că nu a fost inclus de FIFA printre de arbitrii care vor oficia la Cupa Mondială din Africa de Sud. "Îmi pare rău că părăsesc arbitrajul internaţional, dar sunt sigur că am luat cea mai bună decizie", a declarat Ovrebo, citat de as.com. Centralul va mai arbitra doar meciuri din campiontul Norvegiei.
În vârstă de 43 de ani, Tom Ovrebo a ţinut de-a lungul timpului primele pagini ale ziarelor prin unele decizii extrem de controversate. La EURO 2008, la meciul dintre naţionalele României şi Italiei, norvegianul a anulat un gol valabil "Squadrei Azzura", marcat de Toni, motivând că atacantul se afla în ofsaid. Însă Ovrebo a rămas în memoria consumatorilor de fotbal după semifinala Chelsea - Barcelona, din ediţia 2008-2009. Norvegianul i-a înfuriat atunci pe suporterii londonezilor după mai multe decizii acordate în favoarea catalanilor. Dar Ovrebo nu s-a oprit aici. În meciul Fiorentina - Bayern Munchen, din optimile Ligii Campionilor, actuala ediţie, centralul a validat un gol înscris de Miroslav Klose dintr-un ofsaid uriaş. După paritda din Ligă, din această primăvară, Ovrebo a fost hărţuit pe mail şi pe telefon de fanii italieni indignaţi.
"Odată cu sosirea de jocuri noi, oamenii vor uita. Cred că e normal ca un astfel de episod să facă vâlvă, nu mă surprinde deloc. Noi suntem obişnuiţi să fim atacaţi pentru greşelile noastre. Dar trebuie să spunem că judecăm o fază într-un timp scurt, cu mare rapiditate. Cu toate acestea, trebuie să ne recunoaştem greşelile şi acum am comis o mare eroare. Uneori te întrebi dacă merită să te faci arbitru, dar pentru unele motive răspunsul este da", preciza norvegianul după meciul de la Munchen.
Ovrebo s-a născut la 22 iunie 1966, se află pe lista FIFA din anul 1994 şi locuieşte în capitala Norvegiei, Oslo. S-a intersectat de mai multe ori cu fotbalul românesc: România - Letonia, scor 1-0, amical, pe 20 august 2008; Macedonia - România, scor 1-2, în preliminariile CM, pe 30 martie 2005; Lazio - Dinamo, scor 1-1, turul al treilea preliminar al Champions League, pe 14 august 2007; Italia - România, scor 1-1, la Campionatul European din Austria şi Elveţia, pe 13 iunie 2008; Unirea Urziceni - FC Sevilla, scor 1-0, în grupele Champions League, pe 24 noiembrie 2009.
Ultimul meci internaţional arbitrat de norvegian a fost scandalosul Bayern Munchen - Fiorentina, scor 2-1, în optimile Champions League, pe 17 februarie 2010. În competiţiile interne, ultimul meci al lui Ovrebo înainte de anunţarea acestei decizii a fost pe 16 mai, la Skien: Odd Grenland - Tromso IL; scor 1-1. Totuşi, trebuie precizat că Ovrebo va arbitra în continuare în campionatul intern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu