vineri, 26 noiembrie 2010

Banu cere despăgubiri

Institutul de Medicină Legală a certificat că asistentul ploieştean Valeriu Banu "prezintă leziuni traumatice", motiv pentru care ASA Tg. Mureş va plăti o amendă de două milioane de lei şi va juca o etapă pe teren neutru
Disputat pe data de 21 octombrie, meciul ASA Tg. Mureş - Dinamo, contând pentru şaisprezecimile Cupei României, s-a întrerupt în minutul 73, la scorul de 0-1, în momentul în care asistentul Valeriu Banu din Ploieşti a căzut la pământ, acuzând o lovitură cu un obiect contondent aruncat din tribună. Din analizele făcute la Spitalul din Tg. Mureş, imediat după şocul suferit, a reieşit că asistentul este sănătos şi nu prezintă urme ale unei lovituri care să-i fi provocat starea de inconştienţă. Medicii din Tg. Mureş au subliniat doar existenţa unei "excoriaţii superficiale, de 3x5 mm, cu minim hematom hipodermic, de 1x0,5cm, sensibil la palpare". Audiaţi în şedinţa de joia trecută a CCN, târgmureşenii au înaintat varianta unei probleme de sănătate mai vechi a asistentului Banu. Pentru a elimina prezumtiva doză de subiectivism a medicilor din Tg. Mureş şi pentru a se edifica asupra stării reale de sănătate a lui Banu, membrii CCN s-au întrunit ieri, la ora 9, într-o şedinţă extraordinară şi au analizat certificatul medical eliberat de IML în cursul aceleiaşi dimineţi. Ca o replică a diagnosticului stabilit de SC Jud. Mureş, din nota medicală a Institutului de Medicină Legală din Bucureşti, datată 30 octombrie 1998, reiese că "Valeriu Banu prezintă leziuni traumatice care se puteau produce la data de 21 octombrie 1998, prin lovire cu un corp dur".
Considerând că notele medicale eliberate de Spitalul din Tg. Mureş şi IML Bucureşti se contrazic, CCN a ales o cale de mijloc, sancţionâmd clubul târgmureşean pentru "deficienţe organizatorice", nu pentru "lovirea unui oficial". Fapt care s-a tradus în minimum de pedeapsă: o etapă de suspendare a terenului din Tg. Mureş, două milioane de lei amendă şi omologarea jocului cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Dinamo. Mai mult, pentru a întări dubiile care au planat asupra celor două certificate medicale, CCN a cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor examinarea medicală riguroasă a lui Valeriu Banu. "Unde să mai merg la control, din moment ce am certificatul de la IML? Poate în străinătate", a firmat supărat asistentul la ieşirea din Comisie. Urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele clubului ASA, Vasile Maghiar, conform cărora Banu ar fi ieşit din spital în preziua meciului de la Tg. Mureş, asistentul ploieştean a declarat că îl va acţiona pe acesta în judecată. "Imediat după ce mi-am revenit din şocul suferit, le-am spus celor de la ASA că nu voi avea nici un fel de pretenţii materiale. Acum, după ce au încercat să mă pună într-o lumină ridicolă, spunând despre mine ce au spus, am hotărât să cer daune. Voi consulta un avocat şi îi voi da în judecată", a declarat Valeriu Banu.
Articol apărut în ziarul "ProSport" din data de 3 noiembrie 1998, semnat de Marius Năescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu