joi, 29 septembrie 2011

Cât de bine îi va fi arbitrajului prahovean cu Ion Crăciunescu la conducerea CCA?

Cel mai probabil Ion Crăciunescu va fi viitorul preşedinte al CCA, după ce Vasile Avram a fost înlăturat de... DNA. Crăciunescu nu este la prima experienţă de acest gen... În postarea de faţă nu am să-mi spun nici părerile personale, nici nu am să comenteze stenogramele de care este plină toată presa din aceste zile, ci am să încerc o privire – subiectivă – asupra efectului pe care îl va avea pentru arbitrajul prahovean o eventuală numire a lui Ion Crăciunescu.
Relaţia cu „Don Lică” şi amintirea unui „Huoooo”
„Patronul” organismului care dirijează fotbalului prahovean AJF-ul, „Don Lică”, nu are o relaţie prea bună cu Ion Crăciunescu. Fostul ecuson FIFA vâlcean este un tip ranchiunos, care nu iartă şi care cu siguranţă nu va uita niciodată că printre cei care l-au huiduit din toţi rărunchii atunci când
îi întorcea spatele lui Mircea Sandu la o Adunare Generală a FRF, unde vâlceanul a refuzat să dea mâna cu Mircea Sandu şi să primească o distincţie, se afla şi actualul preşedinte al AJF Prahova. Acel „Huooo” de atunci al lui „Don Lică” îi va duce, foarte probabil, delegări mult mai „subţiri” şi îndepărtarea din acel corp de instructori de pe lângă CCA.
Relaţia cu Marian Deaconu
În schimb, Crăciunescu are o relaţie excelentă cu Marian Deaconu. Pe cei doi îi leagă o amintire dureroasă pentru vâlcean: episodul Hunedoara. În primăvara anului 1993, la un meci din liga secundă Corvinul Hunedoara – FC Bihor, Deaconu a fost cel care a anunlat un gol al hunedorenilor de la care s-a iscat o bătaie şi fugărirea lui Crăciunescu până la cabine. Şi observatorul partidei, regretatul Constantin Teaşcă, a fost lovit în busculada creată. Pentru oricine a arbitrat vreun joc cu probleme, între colegii care au astfel de amintiri de împărţit, se crează o relaţie aparte. Nu ştiu în ce măsură Marian deaconu a cultivat relaţia sa cu Ion Crăciunescu, dar, spre deosebire de „Don Lică”, cred că Marian Deaconu are oricând o uşă deschisă la Ion Crăciunescu.
Ultima experienţă pentru prahoveni cu Ion Crăciunescu preşedinte al CCA
La precedentul său mandat în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, Crăciunescu pusese ochii pe mai mulţi arbitri din eşaloanele inferioare pe care intenţiona să-i promoveze. Unul dintre aceştia era ploieşteanul Mihai Dogaru. Acesta, însoţit de preşedintele de atunci al Comisiei Judeţene de Arbitri, a fost chemat la CCA de Crăciunescu, dar a urmat schimbarea vâlceanului, iar lucrurile au luat o altă întorsătură şi pentru Dogaru.

Un comentariu:

  1. Chiar ma gandeam sa scriu si eu o astfel de istorioara referitor la acest subiect. Ai punctat foarte bine subiectele mai putin unul, care este legat de singurul nostru arbitru de la nivelul Ligii I si de reactia pe care a avut-o probabil viitorul presedinte al CCA dupa primul sau joc.

    RăspundețiȘtergere