luni, 26 septembrie 2011

Despre arbitrajul lui Kovacs la Petrolul – Dinamo

În ciuda rivalităţilor din ultima vreme dintre cele două echipe, Petrolul – Dinamo de duminică mi s-a părut un joc uşor de arbitrat. Jucătorii şi-au văzut de joc şi chiar atunci când contactele depăşeau limitele regulamentului se vedea cu ochiul liber că era vorba de prea multă determinare şi nu de intenţia de a-şi scoate din lupta adversul.
Arbitrajul lui Kovacs a fost unul bun, per ansamblu, iar dacă asistentul de la tribuna a II-a, vâlceanul Florin Păunescu, nu a prea avut parte de faze, în schimb, constănţeanul Sebastian Stoianov a cam zbârcit-o! Că nu a semnalizat aproape nici o incorectitudine petrecută în imediata sa apropiere, poate fi pus pe seama lipsei de personalitate, dar Stoianov a fost eroul unei întâmplări hilare, cum rar poţi vedea pe terenul de fotbal. Pe la jumătatea reprizei secunde, pe un atac al dinamoviştilor,
subit, Kovacs fluieră ofsaid, fără a se uita spre asistent (greşeala arbitrului din Carei). Aproape instantaneu, Kovacs a întors capul spre Stoianov, a privit încurcat când l-a văzut pe constănţean cu steagul jos, dar acesta a indicat direct locul spre care se afla jucătorul sancţionat, totuşi, pentru ofsaid. Probabil că a fost o eroare de comunicare între cei doi, poate legată şi de faptul că Istvan Kovacs nu stăpâneşte foarte bine limba română... Cert este că a fost o fază cum nu am mai văzut... Nu ştiu cum a apreciat observatorul pentru arbitri, medicul clujean Dan Dragoş Crăciun, prestaţia lui Stoianov, dar chiar am să urmăresc dacă acesta va fi delegat în continuare şi voi reveni cu o postare pe această temă.

2 comentarii:

  1. Kovacs, un "prieten" al echipei Dinamo (pe care a dezavantajat-o vadit in multe randuri), a arbitrat cu gandul la pereti recei de celula si un pat din ciment. Altfel, poate inventa un ploiesteni ca sa impiedice pe Dinamo si sa ajute Noua Cooperativa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am "apreciat" ca fiind la fel de slaba prestatia asistentului constantean. Faza despre care vorbeai s-a petrecut chiar pe linia unde ma aflam si sincer nu am inteles nici eu lipsa vadita de comunicare intre cei doi. Mai mult cu cateva faze inainte Arbitru din Carei fluierase un fault petrecut la nici doi metrii de asistent fara ca acesta sa schiteze nici un gest. Intr-adevar slabut acest asistent sau poate ca presiunea tribunei...

    RăspundețiȘtergere