miercuri, 30 noiembrie 2011

Cine i-a dat copii de pe rapoartele de joc ale juniorilor Astrei lui Şumudică?!

Am avut intenţia de mai multe ori să scriu despre greşelile de arbitraj din ultima etapă a Ligii I. Într-adevăr – prea multe, prea grave, prea greu de tolerat... Şi, totuşi, mă voi opri asupra uneia dintre acestea, dar, mai ales, a scandalului creat în jurul ei.
Este vorba de penalty-ul acordat Stelei în partida cu FC Braşov
de arbitrul Alexandru Deaconu la intervanţia ploieşteanului Cristian Nica. Vreau să fiu clar de la bun început: Nica a greşit! Din păcate, pentru el, această greşeală a avut ecouri mai mari decât greşelile altora, poate şi după interviul din urmă cu câteva săptămâni, în care demasca – just – presiunile şi matrapazlâcurile unor membri ai CCA. Din acel moment, pentru mine, a fost evident, că la prima greşeală a lui Nica asupra sa va porni un linşaj mediatic, alimentat suplimentar şi de pe plan judeţean, acolo unde Cristi Nica a demonstrat că se luptă cu sistemul de tip mafiot promovat de „Don Lică”.
Imediat după meciul Steaua – FC Braşov, Şumudică a trâmbiţat peste tot că va aduce dovezi că Nica a fost angajatul clubului Astra. Ceea ce asistentul FIFA ploieştean nu negase nici un moment, iar CCA a ştiut în permanenţă. Apoi, Şumudică a produs ceea ce el a numit dovada: o copie a unui raport de arbitraj de la un meci din campionatul de juniori al judeţului Prahova, în care Cristi Nica apărea ca delegat al echipei de juniori Astra! Cine i-a putut da lui Şumudică a copie după un astfel de raport, care se află numai în arhivele AJF Prahova! „Don Lică”, fii atent că ai scurgeri! Doar un naiv poate crede că „Don Lică” nu a fost „sursa” aşa-ziselor dovezi prezentate de Şumudică.
Cu alte cuvinte, „Don Lică” l-a aşteptat pe Nica la prima cotitură şi când aceasta s-a ivit nu a ezitat să se folosească inclusiv de documente ale AJF pemtru a crea o presiune mediatică suplimentară asupra lui Nica. „Don Lică”, roata se învârte! Când or scoate şi ceilalţi facturile decontate cu generozitate din conturile AJF-ului şi celelalte dovezi ale gloriosului mandat de şef al CCA, ce-ai să faci?! Pentru că cine seamănă vânt, culege furtună! Şi clipa aceea se apropie...

4 comentarii:

  1. Am vazut ca nu ai scris nimic despe gestul lui Robert Nutu de a nu se prezenta la meci in semn de protest fata de violentele de pe terenurile de joc. Sau nu ai aflat ?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nica a negat ca e angajat, spune ca face munca benevol. dvs spuneti ca cca stia! care e adevarul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cate am vayut si stiu eu, Nica a negat ca este angajat acum al FC Astra, ceea ce este adevarat. Eu spun ca a fost angajat al clubului Astra, iar CCA stia la momentukl respectiv acest lucru. Asa cum Nica a mai fost angajat si la Petrolul si la Chimia Brazi, de fiecare data ca antrenor al unor grupe de juniori.

    RăspundețiȘtergere