vineri, 15 iunie 2012

Minifotbalul românesc se pregătește de fazele regionale ale campionatului național

La sfârșitul acestei săptămâni sub organizarea Federației de Minifotbal din România vor debuta fazele regionale pentru calificarea la Campionatul Național de Minifotbal. Ca urmare a dezvoltării de la an la an a minifotbalului în țara noastră, federația de minifotbal a luat decizia constituirii unei faze regionale pentru calificarea în fazele superioare.
Anul acesta la Campionatul Național de Minifotbal vor lua parte doar cele mai bune 20 de echipe din întreaga țară care își vor disputa pentru cea de-a VI-a ediție trofeul național. Datorită palmaresului câștigătoarele campionatelor din Iași, Zalău, Timișoara, Bacău, Ploiești și Deva sunt calificate direct în ultima fază a competiției. Acestora li se adaugă
și echipa campioană a ediției precedente, Consiliul Județean Buzău. Pentru celelalte 13 locuri se vor întrece alte 39 de echipe campioane din tot atâtea campionate organizate la nivel loca în întreaga țară care vor fi repartizate în 13 grupe în 4 faze regionale, după următorul sistem:
Regiunea NE: Onești în 17 iunie
Grupa A Brașov – Sfântu Gheorghe - Odorhei
Grupa B Roman – Piatra Neamț - Vaslui
Grupa C Suceava – Focșani - Onești
Regiunea SV: Deva în 17 iunie
Grupa A Craiova – Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin
Grupa B Sibiu (Fair Play) – Hunedoara – Petroșani
Grupa C Sibiu (Luceafărul) – Oradea – Reșița
Grupa D Mediaș – Arad – Slatina
Regiunea NV: Zalău în 23 iunie
Grupa A Baia Mare – Cluj-Napoca – Bistrița
Grupa B Satu Mare – Târgu Mureș – Târnăveni
Grupa C Alba Iulia – Carei – Dej 
Regiunea SE: Buzău în 24 iunie
Grupa A Galați – Tulcea - Buftea
Grupa B București – Constanța - Buzău
Grupa C Târgoviște – Otopeni – Vâlcea
În faza următoare a competiției urmează să se califice câștigătoarele fiecărei grupe, pentru ca în perioada 5-8 iulie la Deva să aibă loc cel mai așteptat eveniment al acestui an pentru minifotbalul românesc, Campionatul Național de Minifotbal.
 Cei mai buni jucători ai acestor echipe vor avea posibilitatea chiar de a îmbrăca tricoul echipei naționale, dublă campioană europeană, pentru Campionatul European de Minifotbal care va fi găzduit în luna septembrie la Chișinău.
”Minifotbalul se află în continuare pe un trend ascendent, până la finalul anului 2013 urmând să acoperim toate județele României și să demarăm campionate de minifotbal și în localități cu un număr mai mic de locuitori”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.
Federația de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de județe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Impactul fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa națională a României în 2010, la Bratislava, și în 2011, la Tulcea. La nivel european în acest moment sunt peste 600.000 de jucători de minifotbal din 21 de țări europene, iar numărul acestora se află într-o continuă creștere, pentru că plăcerea jocului de minifotbal este aceeași indiferent de țara, cultura sau spațiul în care trăiești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu