miercuri, 27 iunie 2012

Record de participare la Cupa României la Minifotbal

La sfârșitul acestei săptămâni (29 iunie-1 iulie) peste 500 de jucători de minifotbal se vor afla la Iași pentru a participa la cea de-a treia ediție a Cupei României la Minifotbal. Cele 36 de echipe din întreaga țară vor fi împărțite în grupe, în urma unei trageri la sorți care va avea loc joi seara (28 iunie).
Meciurile din grupe și fazele eliminatorii se vor disputa vineri și sâmbătă. Duminică, 1 iulie, sunt programate semifinalele și finala competiției.
știgătoarele edițiilor precedente sunt Euro Glia Nușfalău (2010 la Zalău) și AS WMT Giroc Timișoara (2011 la Sibiu). Anul acesta echipa din Timișoara va încerca să-și apere titlu obținut în 2011, în timp ce echipa din Sălaj a produs din nou o mare surpriză câștigând campionatul local și implicit un loc pentru Campionatul Național care va fi organizat la Deva săptămâna viitoare. Premiile pentru cele mai bune echipe vor fi acordate de către producătorul spaniol de echipament sportiv Joma, partenerul tehnic al Federației.
”Organizarea Cupei României a devenit o tradiție pentru minifotbalul românesc și totodată un eveniment foarte așteptat. Anul acesta ne aflăm deja la cea de-a treia ediție cu o participare record, 36 de echipe din întreaga țară. Minifotbalul s-a dezvoltat în ultimii ani în România foarte mult, în fiecare an noi campionate de minifotbal fiind organizate în țară în orașe mai mici sau mai mari, iar numărul echipelor participante crește în aceeași proporție, ceea ce ne conferă o bază largă de selecție pentru echipa națională de minifotbal”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.
Echipele participante la Cupa României, ediția 2012: Calia Press București, Cora Pantelimon – Otopeni, Vesteam Ploiești, Dablerom Cluj-Napoca, Luceafărul 2010 Dej, Finanțe Publice Vaslui, Celtics Baia Mare, Design Construct Brașov, FC Internaționalii Râmnicu Vâlcea, Dracii Roșii Mediaș, ARY & ROBY Buftea, Diavolii Roșii Hunedoara, OTP Bank Buzău, Samba Târnăveni, Doctor GSM & Global Proiect Focșani, Dinadrom Suceava, Juventus Sibiu, Boca Juniors Constanța, FC Potlogi Târgoviște, Magnolia Craiova, Ajax Galați, Autoland Hosu Zalău, Auto-Driver Iași, Terramold Seroussi Iași, AS WMT GIROC Timișoara, Club AS Timișoara, Spartak Bacău, Roxvapin Onești, Inter Roman, Amicii Galactici Slatina, Dunărea Tulcea, Pretorian Piatra Neamț, Alfa Team Cristur Deva, FC Coriolan Bacău, Total Interactiv Hunedoara. Ultima echipă participantă va fi cunoscută chiar în această seară în urma finalei competiției locale de la Iași.
Federația de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de județe ale țării, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Impactul fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa națională a României în 2010, la Bratislava, și în 2011, la Tulcea. La nivel european în acest moment sunt peste 600.000 de jucători de minifotbal din 21 de țări europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu