miercuri, 12 septembrie 2012

Administrația locală câmpineană susține că vrea să investească în baze sportive. Cum ar trebui s-o facă?

De câteva luni s-a schimbat majoritatea în Consiliul Local Câmpina, iar liderii noi majorități au anunțat că prioritatea lor o reprezintă bazele sportive. Mi-am zis că este foarte bine, chiar dacă un mare semn de întrebare a apărut în momentul în care pentru această ”prioritate” s-a sacrificat o echipă de fotbal - Unirea Câmpina, care în cele din urmă a găsit varianta pentru a supraviețui fără nici un sprijin de la noua majoritate. La momentul respectiv am fost foarte supărat pe această majoritate... Apoi mi-am zis că să vedem în ce va consta marea investiție în baze sportive... Dezamăgirea a fost maximă în momentul în care s-a trâmbițat că ”marea investiție” este un teren cu suprafață sintetică la ”Petrol”, pentru care s-au alocat 9 miliarde lei vechi!
Sigur, e bine că se face ceva la o bază sportivă din Câmpina... ”Cârcotașii” mă vor acuza că doar critic. Nu! Vă prezint și cum aș vedea eu o mare investiție într-o bază sportivă în Câmpina și care - culmea! - nici nu costă prea mult bugetul local.
Întreaga bază sportivă de la Căminul ”Petrol” aparține deja municipalității. Ar trebui ca administrația să preia rapid și stadionul ”Rafinăriei” și să se acceseze fonduri europene pentru realizarea în complexul Petrol - Rafinăriei a unui super complex olimpic. În opinia mea, poate prea futuristă pentru actuala majoritate, stadionul ”Rafinăriei” ar trebui modernizat, extinzându-i-se capacitatea la vreo 5-6.000 locuri, pe tipicul unei arene britanice, cu tribunele (acoperite) foarte apropiate de suprafața de joc și cu instalație de nocturnă. În întregul complex, în care ar putea fi inclus și bazinul didactic de înot, s-ar putea crea terenuri de antrenament, un stadion pentru atletism cu pistă de tartan, terenuri de baschet, de volei, terenuri sintetice pentru minifotbal, o sală polivalentă, cu cîteva mii de locuri și cu posibilitatea de a fi utilizată pentru diverse discipline sportive. La acestea s-ar adăuga un hotel, cu facilități de conferințe, dar și de sală de forță, săli de recuperare și tot ceea ce este necesar unui asemenea complex sportiv. Mai mult, sunt convins că la nivelul Comitetului Olimpic Român și chiar al Guvernului, s-ar găsi înțelegerea necesară pentru dotarea cu toate facilitățile pentru majoritatea disciplinelor sportive. În plus, pentru a păstra tradiția sportivă a Câmpinei, ar trebui găsite măcar spații de garare pentru motociclism, iar trecerea între cele două complexe, peste Bulevardul Nicolae Bălcescu, s-ar face prin pasarele închise ultramoderne din oțel și sticlă.
Avantajele? În afara faptului că prin accesarea de fonduri europene nu ar fi nevoie de o cheltuială prea mare de la bugetul local, iar zona și-ar crește considerabil valoarea, apropierea Câmpinei de București ar aduce aici multe loturi naționale sau olimpice, multe echipe de fotbal în cantonamente, cele mai multe terenuri și dotări ale complexului urmând a fi deschise tuturor câmpinenilor.
Aceste idei, probabil, că mai pot fi îmbunătățite, dar realizarea unui asemenea complex olimpic ultramodern ar fi - în opinia mea - singura șansă pentru actuala majoritate de a rămâne cu ceva bun în istoria Câmpinei. Altfel...
Iată cum arată în prezent zona și închipuiți-vă modernizările de care v-am vorbit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu